Gå til Rogalandteater.no

TEATERKONSERT BEETHOVEN

Category:

«Nifst, vakkert og veldig bra!»

–STAVANGER AFTENBLAD
Regissør: Nikolaj Cederholm Musikalske arrangementer: Peter og Jens Hellemann Sangtekster: Neill Cardinal Furio Scenograf: Maja Ziska Kostymedesigner: Anja Vang Kragh Koreograf: Anja Gaardbo Lysdesigner: Thomas Bendiksen Dukkemaker: Grete Larssen Maskør: Jill Tonje Holter Personflyvning: battleROYAL GmbH Direction: Brendan Shelper Head rigger: Gunnar Schmidt Rigger: Kryz Lucas Josephine: Mareike Bechtel Wang Medvirkende: Skuespillere/sangere Bjørn Fjæstad Sigurd Sele Erik Røe Svein Solenes Marianne Holter Emma Hegre Madeleine Haaland Lea K. Schur Musikere: Svein Ragnar Myklebust: kapellmester og klaver Stene Osmundsen: trommer Christian Hougaard: treblås Bodhild Vossgård: cello Alexander Flotve: gitar Theodor Onarheim: bass Foto og grafisk arbeid: Stig Håvard Dirdal, dTurbine

LES MER

About

VERDENSPREMIERE HØSTEN 2013

13.000 publikummere så Teaterkonsert Mozart sist høst da Rogaland Teater, som det første teater i Norge, kunne presentere det danske suksesskonseptet «Teaterkonsert».

Nå fortetter festen når teamet bak Teaterkonsert Mozart i samarbeid med Rogaland Teater skaper en helt ny teaterkonsert basert på Beethovens monsterhits. Dette blir den første norskproduserte teaterkonserten og Rogaland Teaters største satsning noensinne.

Møt en musiker som blir døv, en maler som blir blind, en frihetskjemper som blir sperret inne og en vitenskapsmann, som er fryktelig redd for å fortelle hva han har funnet ut av.

Musikeren er Beethoven, maleren Turner, frihetskjemperen Mandela og vitenskapsmannen Darwin. De er alle fire ufrie og ofre for en ond skjebne. Og ikke alene en meget ond skjebne, men også en meget lang skjebne: I 27 år var Darwin taus om hva han hadde oppdaget, det gikk 27 år fra Beethoven begynte å bli døv og til han skrev sin 9. symfoni, Mandela satt sperret inne i 27 år og  til tross for sitt stadig svekkede syn begynner Turner å male lyset i stedet for tingene.

Våre fire helter stiger ned i mørket og opplever fortvilelse, men i siste ende ser de lyset, klarere og sterkere end noensinne før.  Deres reise inn i mørket, for å se lyset, handler ikke om livskvalitet eller om lykke, det handler om frihet. Om å godta sin skjebne og handle ut fra den.

Vi inviterer publikum til en fest med overdådige kostymer, god musikk og magekilende effekter. Vi kan love at det blir en overraskende og dynamisk forestilling med konstant skiftende stemninger og bilder. Det blir høyt å flyve, men ikke dypt å falle!

Bak scenen har Rogaland Teater sikret seg de beste og mest rutinerte kreftene som har arbeidet med Teaterkonsert i Danmark. Regien har Nikolaj Cederholm, som oppfattes som opphavsmannen bak Teaterkonserten.  Jens og Peter Hellemann har laget de musikalske arrangementene av Beethovens komposisjoner. De to har sammen med Nikolaj Cederholm tidligere skapt forestillinger som Gasolin’, Come Together, Beach Boys, Bob Dylan og senest Mozart. Kostymedesigner Anja Vang Kragh, tidligere designer for Dior, John Galliano og Stella McCartney, har også vært med på Nikolaj Cederholms tidligere teaterkonserter, og vil på ny overgå seg selv med fantasifulle og ville kostymer. Og sist men ikke minst har Neill Cardinal Furio, rockepoeten fra NY, tekstlagt Beethovens musikk blant annet med utgangspunkt i Beethovens egne kjærlighetsbrev.

Gled deg til et severdig gjenhør med teaterkonsert på Rogaland Teater!